Ontdek het geheim van de online Barista Coach

Leer hoe jij thuis met je eigen espressomachine de lekkerste koffie kunt zetten.

GRATIS COMMUNITY

Ontdek de wereld van koffie.

ONLINE CURSUS

Introductie in goede koffie zetten.

BARISTA COACHING

Word een échte thuis barista.

Een dure espressomachine en toch geen goede koffie

Elk weekend genoot ik in mijn favoriete koffiebar van een lekkere cappuccino, maar op een gegeven moment wilde ik dat thuis ook, elke dag. Dus verruilde ik mijn pad koffiemachine in voor een echte espressomachine. 

Het koste mij destijds een maand, voordat ik zelf met mijn nieuwe espressomachine eindelijk goede koffie kon zetten. Dan had ik een keer een goede espresso, super blij, maar de keer daarna was deze weer niet goed. Wat deed ik verkeerd? Nu ik een door de Specialty Coffee Association gecertificeerd barista ben weet ik alle tips & tricks die ik toen had willen weten. Dat had mij veel tijd en koffie bespaard... 

Ik wil voorkomen dat je die mooie nieuwe espressomachine weer gaat verkopen omdat het je niet lukt er goede koffie mee te zetten. Dat zou toch heel zonde zijn? Dus geef je innerlijke Thuis Barista nog een kans, want samen met mij gaat het je zeker lukken en kun je heel snel gaan genieten van de lekkerste koffie!
 • CUPPING PAKKET
 • SMAAKWIEL
 • SMAAKWIEL
 • SMAAKWIEL
 • SMAAKWIEL
 • SMAAKWIEL

Lekkere koffie, ook zonder espressomachine

Heb jij thuis al wel zo'n mooie espressomachine of overweeg je er één aan te schaffen, dan helpt onze online barista cursus je met het maken van de perfecte espressoJe leert wat de basis factoren zijn en hoe je kunt controleren of de espresso die jij hebt gemaakt ook echt goed is. Is je espresso toch niet mooi in balans, dan leggen we je uit hoe je de maalgraad van je koffiemaling kunt aanpassen zodat je wel een ideale espresso te maken. Uiteraard laten we je ook zien hoe je dat zachte glanzende melkschuim maakt en latte art kunt schenken, met behulp van de instructie video's kun jij straks zelf ook leren een latte art figuurtje te schenken

Heb jij thuis (nog) geen espressomachine, dan kun je toch net zo lekkere koffie maken zoals in dat ene fijne koffietentje. We leggen namelijk ook uit welke andere manieren van koffie zetten er bestaan en hoe je hier ook hele lekkere (filter)koffie mee kunt maken. 

Barista cursus gedaan, maar thuis lukt het je niet?

De Barista Coach helpt je thuis online zodat jij ook met je eigen espressomachine koffie kunt zetten als een échte barista.

Ontdek de diverse smaken in koffie

Net als bij wijn kun je in koffie ook heel veel verschillende smaken ontdekken. Die worden beïnvloed door de herkomst van de koffiebonen, dus het land of de regio, maar ook de hoogte, de temperatuur, grondsoort én de koffiebrander spelen een grote rol in de smaak van koffie.

Het proeven van koffie is een hele goede manier om je smaak voorkeur te ontdekken. Houd je van fruitige, bloemige of chocolade-achtige bonen, licht of donker gebrand en welk land van herkomst heeft je voorkeur? Met behulp van het koffie smaakwiel probeer je smaken te herkennen en kun je deze naar mate je beter leert proeven verder specificeren. 

In de online barista cursus leer je hoe je het beste kunt proeven en hoe je de smaken die je proeft kunt benoemen, zodat je straks weet welke koffiebonen jij het lekkerst vindt. 
 • CUPPING PAKKET
 • CUPPING PAKKET
 • CUPPING PAKKET
 • CUPPING PAKKET
 • CUPPING PAKKET
ONLINE CURSUS

Leer sneller met onze praktische video's, foto's en infographics.

BARISTA COACH

Krijg thuis online hulp en leer koffie zetten als een échte barista.

QUIZ OPDRACHTEN

Test je kennis en kunde met de quiz en coaching opdrachten.

BARISTA CLUB

Deel jouw resultaten en help andere koffie club leden verder.

Stop met het verspillen van tijd, melk en koffie

De online cursus gedaan, maar je espresso is nog niet constant goed of het lukt je niet om mooi micro melkschuim te maken? Tijdens de online Barista Skills coaching krijg je persoonlijke tips die je helpen om:

✔️ constant een perfecte espresso te kunnen zetten met je eigen espressomachine en dat je ook weet wanneer en hoe je de koffiemolen moet bijstellen om deze kwaliteit te behouden. 

✔️ altijd goed melk op te schuimen voor de lekkerste cappuccino of latte. Microschuim is namelijk ook de basis van Latte Art, met te luchtig melkschuim kun je geen figuurtje leren schenken.

✔️ met microschuim een mooi latte art figuurtje te schenken. We beginnen met een rosetta en een hartje en uiteindelijk leer je ook hoe je van een hartje een tulpje kunt maken. 

Door middel van praktische opdrachten krijg je tip om te verbeteren en we coachen net zo lang tot het gelukt is!  Je kunt de opdrachten doen wanneer het jou het beste uit komt, dat is het handige van online coaching. En gaat de espresso al goed, maar het opschuimen nog niet? Dan kun je ook gewoon één coaching module kiezen, zo betaal je nooit te veel.
 • CUPPING PAKKET

⭐⭐⭐⭐⭐

 • Vond het een leuke cursus!
  Samanta van de Moosdijk

⭐⭐⭐⭐

 • Het was leerzaam en leuk!
  Gülseren Tastan Balli

⭐⭐⭐⭐⭐

 • Interessant en duidelijk uitgelegd.
  Jasper van Tilburg
37,-
BARISTA BASIS

Leer in de online cursus alles over koffiebonen, espresso, het opschuimen van melk, latte art, het koffiemenu en andere koffie zetmethoden ✔️ BONUS: ontdek de smaken in koffie incl. proefzakje koffiebonen

67,-
BARISTA SKILLS

Verbeter je Thuis Barista skills met één van de online coaching modules: ✔️ de perfecte espresso ✔️ mooi micro melkschuim ✔️ een latte art figuurtje

197,-
BARISTA BASIS + SKILLS

Leer alles wat een échte Thuis Barista moet weten en ontwikkel alle skills met de drie online coaching modules.

Hoe werkt de online Barista Coach?

De Barista Coach leert je online thuis met jouw eigen espressomachine goede koffie zetten. Je hebt thuis dus als het goed is al een halfautomaat espressomachine en een verstelbare koffiemaler. Per module krijg je aantal opdrachten en vragen, aan de hand van je antwoorden krijg je persoonlijke tips & tricks om te verbeteren. We hebben contact via WhatsApp (of een andere mobiele chat service) zodat je makkelijk video's kunt versturen en zo kan de Barista Coach ook snel en direct advies geven. 

Zijn de koffiebonen in het proefzakje gemalen?

Nee, we sturen hele bonen, omdat de smaken dan beter bewaard blijven in de koffiebonen. Dit is ook één van de eerste lessen die je zult leren om goede koffie te kunnen zetten; koop nooit voorgemalen koffiebonen. Een verstelbare (hand)koffiemaler hoeft niet duur te zijn en maakt echt het verschil. 

Wat houdt De Barista Club precies in?

De Barista Club is onze gratis online koffie community waar alle barista's en koffie liefhebbers samenkomen om tips en resultaten te delen, elkaar te helpen en om gewoon gezellig te praten over koffie! 

Ik heb een andere vraag...

Stuur ons dan gerust mailtje naar hello@debaristaclub.nl.
✨ Ons doel is dat jij straks thuis als een échte barista heerlijke koffie kunt zetten, daar gaan we 200% voor! Ben je toch totaal niet tevreden met het resultaat, dan krijg je natuurlijk gewoon je geld terug. ✨