Bestellen kan tot 1-mrt en rond de 10e ontvang je dan jouw proeverij pakket thuis in de brievenbus.
  • Text Hover
KOFFIEPROEVERIJ
Ga je mee op koffie ontdekkingsreis?
Wil jij leren de verschillende smaken in koffie te proeven, doe dan mee met onze koffieproeverij en ontwikkel je koffie smaakpalet!

3 SOORTEN KOFFIE

Proef de verschillen in de koffiebonen uit allerlei landen.

TRAINING EN QUIZ

Leer alles over koffie proeven en doe de koffie smaak quiz.

COFFEE CLUB

Deel en bespreek jouw resultaten met de andere proevers.
  • SMAAKWIEL
Ontdek de smaken in koffie!
Net als bij wijn kun je in koffie ook heel veel verschillende smaken ontdekken. Die worden beïnvloed door de herkomst van de koffiebonen, dus het land of de regio, maar ook de hoogte, de temperatuur, grondsoort én de koffiebrander spelen een grote rol in de smaak van koffie.

Tijdens onze koffie ontdekkingsreis leer je allerlei soorten koffie en koffiebranders kennen. Voor iedere proeverij werken we samen met een andere koffiebrander. En we proeven 'blind', je weet dus vooraf niet welke bonen je precies gaat proeven, dat onthullen we later in de Coffee Club.

Door de training kom je meer te weten over koffiebonen, hoe je het beste kunt proeven en de smaken kunt benoemen. Daarna kun je tijdens quiz proberen te raden uit welke landen de bonen komen en wie weet win jij daarmee een hele zak van je favoriete koffiebonen. 
COFFEE BELT

Ontdek de verschillende smaken uit allerlei koffie landen.

SINGLE ORIGIN

De koffiebonen die je ontvangt zijn altijd van één origine.

VERSE BONEN

We sturen altijd vers gebrande bonen, niet ouder dan een week.

KOFFIEBRANDERS

Proef iedere keer koffiebonen van een andere koffiebrander.

Doe mee met de koffieproeverij!
De koffieproeverij bestaat uit drie zakjes koffiebonen waarmee je een échte proeverij kunt doen. Dit wordt in de professionele koffiewereld ook wel 'cuppen' genoemd. Bij een Coffee Cupping schenk je het water op de gemalen koffie direct in de kopjes, alle drie tegelijk en zonder filter. Zo kun je namelijk het beste de verschillende smaken proeven.

Natuurlijk kun je van elk zakje koffiebonen ook gewoon een kopje filterkoffie maken. Zo kun je alsnog de smaken benoemen en de herkomst proberen te raden, terwijl je de koffie lekker opdrinkt. 

Voor de echte levens💛genieters onder ons hebben we een pakket met dubbel zoveel bonen waarmee je eerst een proeverij kunt doen en daarna nog een keer éxtra kunt nagenieten met een paar kopjes heerlijke filterkoffie.
  • CUPPING PAKKET
Wil je ook jouw koffie smaakpalet ontwikkelen?

Proef iedere keer andere koffiebonen uit verschillende landen, altijd vers gebrand en van diverse koffiebranders uit Nederland.

Heel gaaf dat het een blinde cupping was. Zo ga je veel meer op je buikgevoel af en heb je weinig tot geen vooroordelen. Ik proef nog wel veel smaken tegelijk en kan ze moeilijk uit elkaar trekken, maar daarom moet je het ook vaker doen en vooral samen met anderen!

Image Caption

Christian

Dank jullie wel Barista Club voor het erg leuke initiatief om ‘op afstand’ mee te proeven!! Dit mag voor mij regelmatiger, ook omdat ik weinig tot geen mogelijkheid heb om met ‘anderen’ te cuppen en meer ervaring op te doen! Tot een hopelijk volgende keer!

Image Caption

Ilona

PROEVERIJ QUIZ

Test je proef resultaten met onze koffiebonen proeverij quiz.

ONLINE TRAINING

Leer alles over koffie proeven en de diverse smaakinvloeden.

COFFEE CLUB

Bespreek jouw bevindingen met de andere koffieproevers.

HAVE FUN

Elke koffie ontdekkingsreis is uniek en gewoon heel leuk!

4,50
PROEF ZAKJE

1 kopje koffieproeverij proeverij training en quiz gezellige coffee club incl. verzendkosten in NL

9,50
PROEVERIJ

3 kopjes koffieproeverij proeverij training en quiz gezellige coffee club incl. verzendkosten in NL

11,-
LEVENS💛GENIETER

3 extra kopjes filterkoffie 3 kopjes koffieproeverij proeverij training en quiz gezellige coffee club incl. verzendkosten in NL

✨ Wist je dat er in ruim 30 landen allerlei soorten koffiebonen groeien, die worden gebrand door meer dan 95 koffiebranders die Nederland rijk is. Die je wil je toch allemaal geproefd hebben?! ✨

Hoe worden de zakjes verzonden?

We verpakken de drie PROEVERIJ zakjes in een stevige enveloppe. Bestel je alleen een PROEF zakje, dan versturen we deze zonder extra verpakking. We verzenden de PROEF zakjes en PROEVERIJ enveloppen zonder tracking code binnen Nederland. Woon je in het buitenland, stuur ons dan even een mailtje.

Is de koffie gemalen?

In principe sturen we hele bonen, omdat de smaken dan beter bewaard blijven in de koffiebonen. Maar als je thuis geen koffiemaler hebt kunnen wij natuurlijk ook de koffiebonen voor je malen.

Wat houdt de Coffee Club precies in?

De Coffee Club is een onderdeel van De Barista Club, een online platform waar alle barista's en koffie liefhebbers samenkomen om gezellig te praten over koffie! Als je meedoet met de koffieproeverij ontvang je automatisch je persoonlijke inlog gegevens voor deze online Coffee Club.

Ik heb een andere vraag...

Stuur ons dan gerust mailtje naar hello@debaristaclub.nl.